XXL croissant – 1 april

Op 1 april hadden wij een reusachtige verrassing voor onze klanten: een XXL croissant. Op Instagram zagen we dat deze al in Londen en Parijs wordt gemaakt. Wij vonden dat Amersfoort niet achter kon blijven en gingen aan de slag!

17 keer zo groot

De eerste stap was bedenken hoe groot we hem wilden hebben. Een normaal croissantje weegt tussen de 60 en 75 gram. We besloten dat we hem 17 keer zo groot wilden maken. Dit betekent dus dat de croissant meer dan een kilo woog voor we hem gingen bakken! Absoluut geen lichtgewicht dus.

Altijd een back-up!

Aan de standaard ingrediënten veranderden we niets. De XXL croissant werd gemaakt volgens ons vertrouwde receptuur: met echte roomboter, ontzettend veel laagjes en heel veel liefde. Voor de zekerheid zorgden we ervoor dat we twee croissants hadden. Maar goed ook, want de eerste croissant was helaas net niet wat we voor ogen hadden. De croissant kwam perfect uit de oven, maar na een halfuurtje begon hij een beetje in te zakken.

Echt, of nep?

Gelukkig hadden we een back-up gemaakt. De tweede XXL croissant stopten we een stuk langer in de oven. Hij moest er bijna een uur in. En dit keer was hij goed geslaagd! Ondanks dat we een leuke video maakten voor Instagram over hoe de croissant tot stand kwam, kregen we nog steeds de vraag of hij echt was! 

Wat vind jij? Moeten wij deze croissant standaard in ons assortiment opnemen, of wellicht aanbieden op feestdagen? We kregen in ieder geval veel leuke reacties en hebben zelf ook veel lol gehad met het maken van de croissant. En wie weet maken we volgend jaar wel een XXL chocoladebroodje. 

In de Buurt Amersfoort schreef een leuk artikel over onze croissant en andere 1 april grappen in Amersfoort.

1 april, kikker in je bil! 4 x grappen uit Amersfoort – indebuurt Amersfoort

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Wij houden je graag op de hoogte van onze heerlijke producten en het laatste nieuws.

* Verplichte velden

Intuit Mailchimp