Zuurdesembrood

Ambachtelijk gebakken

Meel, water, zout en desem, meer is het niet. Dit gecombineerd met de juiste verhoudingen, temperatuur, zuurgraad en vochtigheid maakt ons zuurdesembrood onweerstaanbaar. De juiste balans tussen aandacht en rust. Een knapperige korst in combinatie met een malse kruim en heel veel smaak.

Elke dag maken wij de allerlekkerste zuurdesembroden, van Franse baguettes tot ons leeuwerikenbrood (met bijna ontkiemde zaden) en van het havermoutbrood met maanzaad tot ons karakteristieke grijsbrood. Kom langs en ontdek zelf waarom ons zuurdesembrood een favoriet is in Amersfoort!

Zuurdesembrood

De Nieuwe Stadsbakkers gebruikt de Franse methode, Pain Levain, om brood te bakken. Oftewel, wij bakken zuurdesembroden. Maar wat is zuurdesem nou precies? Zuurdesembrood is een type brood dat wordt gemaakt door middel van een natuurlijk fermentatieproces. In plaats van commerciële gist gebruiken wij een zuurdesemstarter: een mengsel van meel en water waarin wilde gisten en bacteriën zich ontwikkelen.

Het fermentatieproces van zuurdesembrood zorgt voor een complexe smaak, luchtige textuur en een karakteristieke korst. Mega lekker, maar ook nog eens gezond! Het is namelijk vaak makkelijk verteerbaar én rijk aan probiotica.

Meer leren over zelf zuurdesembrood bakken? Volg dan een cursus bij onze collega Frederik. Hij laat je de fijne kneepjes van het vak zien. Meer informatie over de workshops vind je hier

Veelgestelde vragen

Op het Käk brood na zijn al onze broden vegan. Het Käk brood bevat karnemelk.

Nee, wij verkopen geen glutenvrij brood.

Ons Russello brood is gemaakt van een oud Siciliaans oer tarwe. Dit oer tarwe heeft van nature minder eiwit (en minder gliadine) en daarom een lagere glutenindex. Het is niet helemaal glutenvrij, maar wel glutenarm(er). 

Ook ons speltbrood (officieel een grassoort i.p.v. een graansoort) is geschikt voor mensen met een gluten intolerantie

Alleen onze Pan Frutto broden bevatten noten (walnoten). Wel produceren wij in een open bakkerij, dus er kan altijd sprake zijn van ‘sporen van’ in alle producten.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Wij houden je graag op de hoogte van onze heerlijke producten en het laatste nieuws.

* Verplichte velden

Intuit Mailchimp